HTML

Férfias játékok

Salamon, Áron meg én

Friss topikok

  • Lorenzaccio: a kis huncut manók :) (2010.03.11. 00:12) Zsinagógaavató
  • pdani: És legalább be van dugva? :) (2010.02.25. 15:32) Alvósjáték
  • pdani: Nagybáty elégedett :)) (2010.02.14. 11:16) Autók
  • pdani: asszem itt az ideje, hogy elkezdjen autókat rajzolni. én hatévesen kezdtem, de szerintem ő jobban ... (2010.02.11. 16:44) Sárkány

Óceán-mese 2

2010.04.29. 11:15 Pásztor Tibor

Hőseink, Dzsoni a gyilkos bálna és Ficánki a csikóhal megérkeztek a Lovagképzőbe. A várkastély a tenger fenekén egy vízalatti domb tetején van. A kapuban egy öreg teknős, a Mester fogadta őket. Meghallgatta a szándékukat, miszerint lovagok szeretnének lenni, és azt mondta nekik, hogy lehet róla szó, de előbb ki kell állniuk három próbát. A bátorság, az okosság és a szív próbáját.

Lefeküdtek, és bár izgatottak voltak, hamar elaludtak, és másnap hajnalban frissen jelentkeztek a Mesternél. A Mester elvezette őket egy barlag sötéten tátongó szájához. Elmesélte, hogy pici zöld smaragdok keletkeznek, amikor az iskola valamely tanulója bátor tettet hajt végre. Ezekbőll állt össze egy hatalmas smaragd, a Bátorság Smaragdja. Ez a smaragd a barlang mélyén található. Az ő feladatuk az, hogy megkeressék.

A két vándor összeszedte a bátorságát, és beúsztak a barlangba. Sokat kanyarogtak, eltévedtek. Megküzdöttek egy óriási, világító pikkelyes angolnával, aliről kiderült, hogy vízzel töltött lufi, és amikor levágták, hatalmasat pukkant. A pikkelyei viszont tovább világítottak, így már könyebben tájékozódtak a töksötét barlangban.

Később találkoztak egy óriási polippal. Minden karjában volt valami harci szerszám. Csatázni kezdtek, de nem bírtak vele. Végül Dzsoni nekidurálta magát, és amíg lefoglalta a polip mind a nyolc karját, addig Ficánki mögé került, torkának szegezte a kardját és így kiáltott: add meg magad, gaz!

Végül megtalálták a hatalmas smaragdot. Azt vették észre, hogy ahogy egyre beljebb úsztak, egyre hidegebb volt a víz. A smaragdon látták, hogy a Bátorság Smaragdja sok kicsi smaragdból fagyott össze. Látták, hogy ha ezt kiviszik, akkor megolvad, és sok kis darabra esik szét. Ezért otthagyták, kiúsztak a barlangból, és megmondták a Mesternek, hogy nem akarták, hogy tönkretegyék a smaragdot azzal, hogy kihozzák a barlangból, akkor sem, ha ezzel elbukják a próbát. A Mester megdicsérte őket, és azt mondta, hogy a döntésük igazi bátorságra vall. Adott nekik egy-egy apró, de ragyogó smaragdot, és azt tanácsolta nekik, hogy a hosszú napra és a másnapi kemény próbára tekintettel térjenek hamar aludni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: áron salamon

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiasjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr711961512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása